Pravidla 2018

Změny oproti loňsku jsou pro přehlednost vyznačeny červeně. Změn není mnoho, vlastně pouze jedna 🙂 přesto doporučujeme si pravidla pročíst a připomenout si je.

Průběh hry:
– Cílem závodu je získat klíč, jehož umístění je popsáno ve zprávě. Tato zpráva je rozdělena na deset částí. Každá část je zašifrována jinou šifrou a nachází se na jiném místě. Všech deset stanovišť se šiframi je zakresleno v mapě, kterou týmy dostanou na startu.
– Po vyluštění úvodní šifry týmy musí opustit základnu; toto pravidlo se nevztahuje na týmy, ve kterých se alespoň jeden člen účastní Procházky poprvé a zároveň je mu čtrnáct a méně let; takový tým na základně může zůstat až do 3:33.
– Stanoviště jsou očíslována, ale není nutné obcházet stanoviště postupně podle čísel. Také není nutné obejít všechna stanoviště, pokud už víte, kde jsou klíče.
– Vyhrává tým, který donese klíč s nejnižším číslem a dojde včas na základnu; pořadí na dalších místech je určeno čísly klíčů.
– Pořadí týmů, které nepřinesly klíč, určuje počet vyluštěných šifer; v případě, že více týmů vyluštilo stejný počet šifer, rozhoduje mezi nimi počet šifer, které daný tým našel; pokud více týmů vyluštilo i našlo stejný počet šifer, rozhoduje mezi nimi čas dojití na základnu a odevzdání šifer.
– Tým, který nedorazí na základnu v časovém limitu a v plném počtu, bude klasifikován až za všemi týmy, které to stihly. Mezi týmy, které nestihnou dojít v časovém limitu, rozhoduje čas příchodu.
– Pokud tým dorazí zpět na základnu a část týmu poté vyrazí vyzvednout klíč a nevrátí se do limitu, není tým diskvalifikován, pouze se mu nezapočítá donesený klíč.
– Tým, který nedokáže dojít zpět na základnu a budeme pro něj muset jet autem, bude diskvalifikován!
– Každé družstvo má nárok na SMS nápovědu k jedné šifře.
– Je povinností kapitána mít po celou dobu závodu mobil tak, aby mu nedělalo problém zaregistrovat, že zvoní.
– Je povinností kapitána odeslat v sobotu ve 12.00 organizátorům SMSku s informacemi o tom, kolik šifer jeho tým vyluštil, kolik šifer našel a kde se nachází.
– Na každém stanovišti je povoleno si vzít dvě kopie šifry, pokud není určeno jinak.

Vybavení a taktika:
– Družstvo se může dělit pouze na krátkou dobu a v pohybu může být po tu dobu pouze jedna část týmu.
– Je zakázáno používat přístroje se satelitní navigací (vyjma záznamu tracku; přístroje můžete mít s sebou, ale ne s nimi v průběhu závodu manipulovat) a používat elektronické mapy. 
– Je zakázáno využívat jakékoliv dopravní prostředky.
– Je zakázáno zapojovat do řešení šifer kohokoliv mimo tým, pokud se nejedná o faktografické znalosti.
– Je zakázáno spojovat týmy a jakkoliv mezi týmy spolupracovat (předávat si šifry a informace o jejich umístění či řešení, poloze klíčů, …).

Další důležité informace:
– Každý se účastní na vlastní nebezpečí.
– Kapitán přebírá zodpovědnost za členy svého týmu mladší 18 let.
– Doporučený minimální věk pro účast na Procházce je 12 let.  
– Každý účastník je povinen chovat se v souladu s pravidly silničního provozu a pravidly chování v přírodě.
– Organizátoři nenesou zodpovědnost za chování účastníků v průběhu závodu a jeho případné následky.
– V případě, že se některý člen týmu zraní či nastane nějaká jiná situace, která znemožní týmu pokračovat v závodu, je nutné ihned informovat organizátory.
– Na základně je zakázána konzumace alkoholu a užívání škodlivých omamných látek. Taktéž je zakázán vstup na základnu pod vlivem výše uvedeného.
– V případě porušení pravidel si organizátoři vyhrazují právo daný tým diskvalifikovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *